صادرات کیوی

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. مقالات
  4. chevron_right
  5. صادرات کیوی
صادرات کیوی

صادرات کیوی

صادرات کیوی در سال‌های اخیر سود سرشاری برای کشاورزان و باغداران ایرانی و شرکت‌های وابسته به همراه داشته است. کیوی محصولی است که در منطقه شمالی ایران، به‌ویژه مازندران به‌خوبی پرورش می‌یابد. گفته می‌شود، سالانه 30درصد کیوی تولیدشده در استان مازندران به کشورهای دیگر صادر می‌شود. این نکته می‌تواند سبب دل‌گرمی برای باغدارانی باشد که مشغول پرورش این میوه هستند. با هدف‌گذاری صادراتی، شما هم می‌توانید یکی از صادرکنندگان این محصول به کشورهای دیگر دنیا باشید؛ همچنین نام خود را در عرصه صادرات کشور ثبت کنید.
با شرکت سردخانه پلت کو و گروه بازرگانی فرهاد موزونی همراه باشید.

آشنایی با صادرات کیوی

بسیاری از مناطق کشور ایران آب‌وهوایی مناسب برای کاشت میوه دارند. همین نکته موجب شده تا کشاورزان به تولید میوه‌های باکیفیت بپردازند. این میوه‌ها قابلیت صادر شدن به کشورهای دیگر را دارند، اما شرکت‌هایی هم باید باشند تا کار صادرات میوه را به کشورهای گوناگون بر عهده بگیرند. در واقع، در صورت وجود شرکت‌های فعال در زمینه صادرات، کشاورزان می‌توانند محصول خود را به کشورهای دیگر دنیا صادر کنند.

بازار هدف در صادرات کیوی

کشورهای گوناگونی در دنیا واردکننده کیوی ایران هستند:
• یکی از این کشورها روسیه است که در بخش شمالی کشور ما و در همسایگی کشور آذربایجان قرار دارد. روسیه ازجمله اولین کشورهای واردکننده این میوه از ایران بود.
• اوکراین کشور دیگری است که در سال‌های گذشته واردکننده کیوی مازندران بود.
• اسپانیا نیز یکی از متقاضیان خرید کیوی ایران بوده و همواره بخشی از صادرات شرکت موزون را به خود اختصاص داده است.
• ایتالیا را هم نباید از قلم بیندازیم که کشور دیگری برای صادرات این میوه است و همواره مدنظر ما بوده است.
• کشورهای ازبکستان، ارمنستان و آذربایجان هم که در مرز شمال غربی ایران قرار دارند، از دیگر مقصدهای صادرات کیوی شرکت بازرگانی موزونی به شمار می‌روند.
• البته روند صادرات این میوه به کشورهای آسیایی هم ادامه دارد. هندوستان هم یکی دیگر از هدف‌های صادرات این میوه پرخاصیت است.
• کشورهای حاشیه خلیج‌فارس نیز همواره از دوستداران میوه‌های ایران به‌ویژه کیوی بوده‌اند.

صادرات کیوی

هدف از صادرات کیوی

چند هدف اصلی از صادرات میوه‌ها، ازجمله کیوی را به کشورهای گوناگون بدانید:

1- سود مادی:

بدیهی است نخستین و مهم‌ترین هدف از صادرات هر محصولی دستیابی به سود مادی است. البته این سود دوطرفه و بلکه می‌توانیم بگوییم چندطرفه است. بسیاری از عوامل تولید و صادرات میوه‌ها در این سود شریک هستند. در واقع، سود مادی صادرات میوه فقط به دست صادرکننده آن نمی‌رسد. عوامل زیادی در صادرات محصولات کشاورزی دخالت دارند که به آن‌ها هم اشاره خواهیم کرد.

2- کمک به کشاورزان ایرانی:

همه محصول کیوی کشور ما در داخل کشور مصرف نمی‌شود. به وجود آمدن شرکت‌هایی برای صادرات کیوی و محصولات دیگر کمک می‌کند تا بار کشاورز ایرانی هدر نرود. به‌این‌ترتیب فروش محصولات کشاورزی به کشورهای دیگر برای کشاورز ایرانی هم سود مالی به دنبال دارد.

3- کارآفرینی برای شغل‌های گوناگون:

صادرات هر محصول کشاورزی نیاز به افراد و وسیله‌هایی برای حمل‌ونقل دارد. همین نکته باعث کارآفرینی برای رانندگان کامیون‌ها و افراد دیگر می‌شود. بسته‌بندی نیز جزئی از فرایند فروش و صادرات میوه است. تولید بسته‌های مناسب برای جابه‌جایی کیوی و هر کالای کشاورزی دیگر زمینه کارآفرینی برای افراد و شرکت‌ها فراهم می‌کند. البته کارآفرینی در حوزه صادرات فقط به این چند نمونه خلاصه نمی‌شود.

عوامل مؤثر در صادرات کیوی

گزینه‌های گوناگونی موفقیت صادرات محصولات کشاورزی را به دنبال دارد که بهتر است با آن‌ها آشنا شوید:

• نقش سردخانه در صادرات میوه:

هیچ شرکتی بدون داشتن سردخانه‌ای مجهز نمی‌تواند اقدام به صادرات میوه به کشورهای مختلف کند. میوه‌ها محصولاتی فاسدشدنی هستند و از زمان خرید تا صادرات باید در محیط مناسب و خنک نگهداری شوند. سردخانه‌ای در این زمینه موفق‌تر است که مجهزتر و به‌روزتر باشد. وجود سالن‌های مختلف یکی از شرایط سردخانه‌های مجهز برای صادرات کیوی است. امکان بهره‌مندی از دمای زیر صفر نیز شرط دیگر یک سردخانه مجهز و به‌روز است.

• نقش بسته‌بندی در صادرات میوه:

بسته‌بندی مهم‌ترین عامل سالم نگه داشتن محصول تا رسیدن به مقصد است. برخی کالاها نیاز به بسته‌بندی‌های خاص دارند تا مشتری را به خود جذب کنند و باعث فروش کالا شوند. البته برخی دیگر نیاز به بسته‌های جذابی ندارند؛ اما این بسته‌ها باید محصول شما را تا مقصد سالم نگه دارند و از آسیب‌ها حفظ کنند. کیوی و بسیاری از میوه‌های دیگر جزء این دسته محصولات هستند.
بسته‌بندی کیوی برای صادرات باید به‌گونه‌ای باشد که این میوه را در طول مسیر سالم نگه دارد. سالم نگه داشتن میوه به معنای حفاظت آن از ضربه‌ها و آسیب‌های فیزیکی و حفظ تازگی آن در درازای راه است. خوشبختانه با به‌کارگیری تدبیرهایی در شرکت بازرگانی موزونی توانسته‌ایم به همه این هدف‌ها دست پیدا کنیم. لازم به اشاره است که بسته‌بندی کالاها برای حمل‌ونقل بین‌المللی باید مطمئن‌تر از بسته‌بندی در داخل کشور باشد.

• نقش حمل‌ونقل در صادرات کیوی:

موضوع مهم دیگر در صادرات میوه‌ها جابه‌جایی آن‌هاست. کیوی در فصل پاییز به بار می‌نشیند و هوای کشور ما و کشورهایی که صادرات این میوه به آن‌ها صورت می‌گیرد، خیلی گرم نیست؛ اما دقت کنید که دمای هوا در داخل خودروها و کامیون‌هایی که در زیر آفتاب قرار گیرند، بالا می‌رود. این نکته انتخاب کامیون‌های مجهز به سردخانه را ضروری نشان می‌دهد. نظارت بر دمای محل نگهداری کیوی‌ها تا مقصد نیز یکی از مهم‌ترین شرط‌های سالم رسیدن کالاست.
البته صادرات میوه همیشه با کامیون صورت نمی‌گیرد؛ اما بردن این میوه به اسکله یا فرودگاه باز هم باید با کامیون انجام شود. صادرات میوه از ایران به برخی کشورها با کشتی یا هواپیما صورت می‌گیرد. این کشتی‌ها و هواپیماها نیز باید مجهز به سردخانه و تجهیزات کنترل دما باشند.

• بارگیری و جابه‌جایی ایمن در صادرات کیوی:

ممکن است کامیون‌ها، کشتی‌ها و هواپیماهای ویژه بردن بار به آخرین امکانات مجهز باشند؛ اما اگر جابه‌جایی محصول به‌صورت ایمن صورت نگیرد و میوه‌ها در آغاز یا میانه راه آسیب ببینند، محصول به هدر خواهد رفت. فشرده‌سازی و بارگیری هر میوه‌ای باید با توجه به شرایط همان میوه انجام شود تا احتمال خرابی و آسیب دیدن میوه به کمترین مقدار برسد.

• تهویه مناسب در صادرات میوه:

جمع شدن رطوبت در فضای ذخیره‌سازی میوه در کامیون، کشتی یا هواپیما می‌تواند باعث خرابی میوه شود. صادرکنندگان کیوی به این نکته نیز باید توجه داشته باشند تا میوه‌ها سالم به مقصد نهایی خود برسند.

• کنترل کیفیت در صادرات میوه:

هر میوه‌ای را نمی‌توانیم برای صادرات انتخاب کنیم. بدیهی است میوه‌های صادراتی باید دست‌چین و بسته‌بندی شوند. به اندازه، نوع و شکل میوه‌ها هم در این بسته‌بندی دقت می‌شود. به‌طور معمول محصولات صادراتی دانه‌به‌دانه بررسی می‌شوند و از بین آن‌ها بهترین‌ها برای صادرات انتخاب می‌شود.

صادرات کیوی

آماده‌سازی محصول برای صادرات کیوی

آماده کردن میوه برای صادرات مراحل گوناگونی دارد:

1- دست‌چین میوه‌ها:

برای صادرات میوه کیوی ابتدا بهترین محصول باغ‌های مختلف کشاورزان را دست‌چین می‌کنیم؛ یعنی باغداران بهترین محصول خود را برای ما می‌فرستند و ما از میان آن‌ها میوه‌ها را دست‌چین می‌کنیم.

2- آماده‌سازی و دسته‌بندی:

در این مرحله نوبت به آماده‌سازی و دسته‌بندی یا به‌اصطلاح سورت‌بندی محصول می‌رسد. کیوی‌ها با توجه به ‌اندازه و نوعشان جداسازی می‌شوند تا در سبدهای مختلف قرار گیرند.

3- دسته‌بندی:

اکنون نوبت به تعیین نوع بسته‌بندی محصول برای صادرات کیوی می‌رسد. محصول کیوی در دو بسته‌بندی متفاوت کارتنی یا پلاستیکی به کشورهای دیگر صادر می‌شود. یکی از این بسته‌بندی‌ها تک رج است. در بسته‌بندی تک رج تنها یک ردیف کیوی را در سبد قرار می‌دهیم و روی آن‌ها را با توری‌های مخصوص می‌پوشانیم. در بسته‌بندی دو رج نیز دو ردیف کیوی را در یک بسته قرار می‌دهیم و بسته‌بندی آن را کامل می‌کنیم.

4- شوک در سردخانه:

در این مرحله، بسیاری از میوه‌ها را در سردخانه قرار می‌دهیم و آن‌ها را در معرض شوک دمایی قرار می‌دهیم. دادن حالت نیمه‌یخ‌زده به محصول، آن‌ها را برای پیمودن راهی طولانی آماده می‌سازد.

5- بارگیری در کامیون‌ها و رساندن به مقصد:

پس از آماده‌سازی و بسته‌بندی کیوی‌ها، کار صادرات میوه آغاز می‌گردد. اکنون بسته‌های آماده کیوی به کامیون‌های مجهز انتقال پیدا می‌کنند. این کامیون‌ها ممکن است اولین و آخرین وسیله حمل‌ونقل کیوی‌ها باشند. گاهی نیز بار کامیون‌ها تا اسکله یا فرودگاه برده و از آنجا به مقصد نهایی فرستاده می‌شود.

استانداردهای لازم برای صادرات میوه

شرکت صادرکننده میوه و محصولات کشاورزی باید مجوزهایی را برای هر محصول به وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی ارائه دهد. شرکت‌ها تنها در این صورت می‌توانند به صادرات میوه‌ها و محصولات کشاورزی بپردازند.

صادرات کیوی و گروه بازرگانی فرهاد موزونی

۱۰ سال صادرات میوه‌های گوناگون از جمله کیوی، گروه بازرگانی موزونی را تبدیل به شرکتی باسابقه در زمینه صادرات ساخته است. این شرکت چند نکته را در صادرات میوه‌های گوناگون ازجمله کیوی چراغ راه خود قرار داده است:
• بهره بردن از نیروهای متخصص.
• انتخاب بهترین محصول باغداران.
• بسته‌بندی حرفه‌ای.
• نظارت بر همه مراحل انتخاب میوه، دست‌چین کردن، سرمادهی و بارگیری آن‌ها.
• بهره‌مندی از سردخانه و تجهیزات استاندارد.

آشنایی با سردخانه پلت کو

نزدیک به سه دهه است که شرکت سردخانه پلت کو فعالیت خود را درزمینه نگهداری محصولات کشاورزی با تمرکز بر کیوی آغاز کرده است. این شرکت در غرب مازندران قرار دارد تا نزدیک به باغدارانی باشد که به کشت کیوی و محصولات دیگر کشاورزی می‌پردازند. پنج‌هزار تن گنجایش این سردخانه است. این سردخانه دارای 13 سالن نگهداری جداگانه برای میوه‌ها و محصولات دیگر کشاورزی است. سالن زیر صفر این شرکت نیز در صورت نیاز به کمک کشاورزان می‌آید تا محصول آن‌ها سالم به مقصد برسد.

گفتار پایانی

اقدام به صادرات کیوی تنها سود صادرکننده را به دنبال ندارد. در شرایط اقتصادی سالم، سود صادرات هر محصولی در درجه نخست به تولیدکننده آن می‌رسد. پس از آن نیز بازار کار برای افراد گوناگون فراهم می‌شود. در پایان هم نام شرکت صادر‌کننده محصولِ باکیفیت، به یک برند ملی در بازار جهانی بدل می‌گردد.